5 tipp nyárra, hogy a borotválás ne legyen rémálom

A szőrtelenítés amúgy is kész rémálom, de nyáron még macerásabb a folyamatos borotválás. Íme 5 hatásos tipp, ami sokkal egyszerűbbé teheti a selymes bőr elérését és fenntartását!

Csak ne reggel

Sokan a reggeli rohanásban gyorsan lehúzzák a lábukat, hogy megszabaduljanak a felesleges szőrszálaktól, ám a nagy kapkodás nem csak azért ártalmas, mert megvághatjuk magunkat, de a szőrtelenítésre amúgy sem a reggel a legalkalmasabb. Borotváláskor a bőr védelmi rendszere megsérül és egyfajta természetes hámlás is beindul, így a bőr még órákig védtelen ilyenkor.

A reggeli szőrtelenítés során megvágott és felbolygatott bőr hatalmas stressznek van ilyenkor kitéve, sőt az izzadás és a szennyeződések is rontanak a helyzeten, így a gyulladások sokkal nagyobb valószínűséggel alakulnak ki. A legjobb időpont a nem kivánt pihék eltüntetésére az esti tisztálkodás, hisz alvás közben a szervezetünkben amúgy is fokozódnak a regenerációs folyamatok.

Kádban a legjobb

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Hiába van hőség felejtsük el, hogy a hűvös teraszon vagy a medence partján szabadulunk meg a szőrszálaktól, hisz a legkisebb szennyeződés vagy izzadtságcsepp is komoly fertőzéseket, gyulladásokat okozhat ilyenkor. Mindig a kádban vagy a zuhanyzóban szőrtelenítsünk, miután meleg vízzel megtisztítottuk a bőrt, hisz ez nem csak a szennyeződéseket távolítja el, de a szőrt is felpuhítja, így pedig még a penge élettartamát is növeljük.

Oldalak

  • 1
  • 2