Ezeket az ételeket válaszd, ha óvni szeretnéd a látásodat!

A szem az egyik legérzékenyebb szervünk, így minden alkalmat érdemes megragadnunk, hogy megvédjük a káros hatásoktól. Egészségének megőrzésében a táplálkozás során bevitt vitaminok és ásványi anyagok is sokat segíthetnek.

Sárgarépa

Magas béta-karotin tartalma hatékony védelmet nyújt a szem egészségének megőrzésében és a szürkehályog kialakulásának megelőzésében. Érdemes tehát minél gyakrabban fogyasztani, hiszen akár nyersen, akár megfőzve hatékony védelmet jelent szemünk számára.

Avokádó

Az ásványi anyagokban és vitaminokban is hihetetlenül gazdag avokádó a szem egészségének károsodása ellen is hatékonyan veszi fel a harcot, hiszen elképesztően magas lutein tartalmán kívül még A-, C-, B6- és E-vitamint is tartalmaz.

Spenót

A spenótot mintha a szem védelmére alkotta volna meg a természet. Nagy mennyiségben tartalmaz luteint és zeaxanthint, C-vitamint és béta-karotint, s így bizonyos mértékig a nap ellen is felvértezi a szemet, javítja a látás élességét és segíthet megelőzni a szemfenéki meszesedést is.

Lazac

Ez a halfajta különösen gazdag Omega-3 zsírsavakban, amelyek jelentős szerepet játszanak a szem egészségének megőrzésében. Emellett a benne található folsav, B12-, B6-, D- és A-vitamin is értékes segítségnek bizonyulnak, ha a szem épségének megóvásáról van szó.

Brokkoli

A-vitamin tartalma a sárgarépához hasonlóan magas, valamint luteinben is gazdag, s így sokat tehet a sárgatest épségének megőrzéséért.

Oldalak

  • 1
  • 2