Egészség

Rákot is okozhat a WC, ha így használod - Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul ültél rajta!

Dr. Daria Sadovskaya, egy szingapúri veseorvos mindenkit arra figyelmeztet, hogy a legtöbben rosszul használjuk a WC-t, és érdemes lenne megváltoztatni annak a módját, ahogyan a dolgunkat végezzük rajta, hogy elkerüljük a vastagbélrák kialakulását.

Te próbáltad már ezt a módszert?

Mindannyian naponta többször is ellátogatunk a toalettre, ahol vagy rövidebb, vagy hosszabb időt töltünk. Azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy mennyit számít az, hogyan is ülünk a WC-n, és milyen módon végezzük a dolgunkat, főleg akkor, ha rendszeresen székrekedéssel küzdünk. Ha ugyanis változtatunk "tartásunkon" és ülési pozíciónkon, azzal csökkenthetjük a különböző egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát, például elkerülhetjük akár a vastagbélrákot, valamint megkönnyíthetjük a székletürítést is. Hogy miről is van szó pontosan, és mi a helyes módszer a szakember szerint, azt galériánkból megtudhatod!

A veseorvos azt javasolja azoknak, akik nehezen székelnek, hogy üljenek keresztbe tett lábbal a toaletten úgy, hogy az egyik lábunkat a másik combunkra helyezzük, felsőtestünket pedig a WC hátulja felé kvázi kifordítjuk.
Kattints a további képekért!

Bár a nevetés számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre nézve, az orvosok szerint tragédiával is végződhet, ha túl sokáig tart a fékezhetetlen röhögőgörcs.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?
Lifestyle
Egészség
Az elmúlt néhány évtized során nagymértékben emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBS) szenvedők száma. Magyarországon körülbelül 60 ezer ember életét keseríti meg a kór, mely sokszor már igen...