Egészség

Bele is halhatsz ebbe a mindennapi, pozitív szokásba: a jóból is megárt a sok, jobban teszed, ha vigyázol!

Bár a nevetés számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre nézve, az orvosok szerint tragédiával is végződhet, ha túl sokáig tart a fékezhetetlen röhögőgörcs.

Gyilkos nevetés

A nevetés sok szempontból pozitív hatással van szervezetünkre, hiszen csökkenti a stresszhormonok, például a kortizol szintjét, ezáltal enyhítve a szorongást és megelőzve a depressziót. Emellett a nevetés serkenti az endorfinok termelődését, amelyek természetes boldogsághormonok, így javítja az általános hangulatot és közérzetünket is, valamint még az enyhébb fájdalmakra is igazi gyógyírként hat. Egy jó kacagás továbbá fokozza a vérkeringést, megvédve ezzel az érrendszerünket, valamint erősíti az immunrendszert is. Összességében tehát elmondható, hogy a nevetés nem csupán egy kellemes, általában társasági élmény, hanem számos fizikai és mentális előnnyel is jár. De mi van akkor, ha túlzásba visszük a mókát és a kacagást, és ránk jön a fékezhetetlennek tűnő röhögőgörcs egy jó poént hallva vagy egy vicces szituációt átélve? Nos, az orvosok szerint akár tragédiával is végződhetnek az ilyen esetek, ugyanis bár ritka, de a nevetés olykor ölni is képes...

Bár a nevetést sok szempontból a legjobb gyógyszerként tartják számon, olykor a jóból is megárthat a sok a szakértők szerint, ugyanis több olyan esetről is beszámoltak már a világ minden tájáról, amikor az emberek ilyen vagy olyan szörnyű módon szó szerint halálra nevették magukat. De ez vajon tényleg lehetséges? Nos, az orvosok úgy vélik, hogy igen, ugyanis megvan a maga határa annak, hogy mennyi az a nevetés, ami még egészséges és jót tesz, és mi az a határ, amit átlépve akár tragédiába is fulladhat a móka.
Kattints a további képekért!

Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Kollégium (ACAAI) tudósai egy hihetetlen "tudású" fogkrém kifejlesztésén dolgoznak jelenleg gőzerővel, ami enyhítheti és akár segíthet is megelőzni egy bizonyos allergiánál jelentkező súlyos tüneteket és reakciókat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.