Egészség

Komoly bajod is lehet belőle: ha ezeket a tüneteket tapasztalod magadon, azonnal fordulj orvoshoz!

Egészséged érdekében ne vedd félvállról a jeleket, ugyanis súlyos betegségek is kialakulhatnak nálad, ha figyelmen kívül hagyod a tüneteket.

A vashiány jelei

Mint ahogyan azt a Házipatika is írja, a vashiány mindig az egész szervezetet érinti attól függetlenül, hogy a vas a legnagyobb mennyiségben a vörös vérsejtek hemoglobinjában van jelen. A vashiány anémiát, azaz vérszegénységet okoz, ez maga a betegség neve, de vajon mik a tünetei? Sokan csak a fáradtságot tudják és ismerik fel, mint figyelmeztető jelet, ám sokkal több panaszt is okoz szervezetünkben a komoly vashiányos állapot, ezeket pedig megéri komolyan venni, hiszen hosszútávon rengeteg egészségügyi problémát előzhetünk meg azzal, ha időben felismerjük a bajt és orvoshoz fordulunk. Galériánkban mutatjuk a vashiány leggyakoribb tüneteit!

Mint azt már említettük, a fáradékonyság a vashiány egyik tünete lehet, ahogyan a gyengeség, a sápadtság, a szédülés, a fejfájás és a hajhullás is, de ez még nem minden, hiszen léteznek kevésbé ismert jelek is, melyeket nem mindenki ehhez az állapothoz társít egyből.
Kattints a további képekért!

Nagyon úgy tűnik, hogy az olyan egészséges zöldségek esetében is, mint amilyen a sárgarépa, fontos a mértékletesség.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Home&Design
Az elmúlt időszak hemzsegett a váratlanabbnál váratlanabb lakberendezési trendektől, ezúttal pedig egy korábban nem kifejezetten lakberendezési célokra használt anyag került előtérbe.
Lifestyle
Ne tudd meg, mit okozott legutóbb, amikor zöld színű volt az ég!
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...