Újabb nagy mennyiségű vakcina érkezik Magyarországra, ezt az oltóanyagot kapjuk

Szerdán újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni injekció érkezik Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Kínai oltóanyag érkezik hazánkba

Újabb koronavírus elleni vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra, ami összesen százezer adag kínai, Sinopharm oltóanyagot jelent. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán számolt be a hírről, amelyben kiemelte: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban Magyarország. A Kínából rendelt oltóanyagból az első egymillió már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett.

A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is. A szállítógép néhány órán belül indul és szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre.

Szijjártó Péter megjegyezte: ezt a 100 ezer oltóanyagot a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal szállítják le. Legutóbb múlt csütörtökön érkezett kínai Sinopharm-oltóanyag, 450 ezer adagnyi.

Orosz oltóanyag is jön még

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a soron következő ütemben 480 ezer Szputnyik oltóanyag is érkezik Magyarországra, az ezen felüli márciusi szállításokat pedig a következő napokban pontosítják. A miniszter erről telefonon egyeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Ha még nem regisztráltál...

A koronavírus elleni vakcinára a regisztráció folyamatos a Vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az a 60 év feletti, aki még nem tette, postán is visszaküldheti a Magyar Államkincstárhoz a jelentkezését. A regisztráltak névsorát heti rendszerességgel frissítik és továbbítják a háziorvosokhoz.

Amennyiben valakinek nincs internetes elérhetősége, az interneten történő regisztrációban rokona, ismerőse is nyújthat segítséget részére, így tudnak a leggyorsabban regisztrálni.

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg az adatait, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatokat tapasztal, akkor az ingyenesen hívható 1818 telefonszámon vagy az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail-címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne – mondta el Zacher Gábor.

Leadfotó: Pexels
Fotó: 123rf.com

Oldalak