Egészség

Eddig ismeretlen vírusokat fedeztek fel az emberi szervezetben

Még a tapasztalt szakértőket is meglepetésként érte a felfedezett vírusok száma és sokszínűsége.

Adatbázist hoznának létre

Több mint 140 ezer újfajta vírust talált az emberi emésztőrendszerben a Wellcome Sanger Intézet és az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium csapata - írja a Phys.org nevű tudományos portál. A szerzők egy tanulmányt is publikáltak a felfedezésről, melyben megemlítik, hogy a szóbanforgó mikroorganizmusok körülbelül felét eddig nem ismerte az orvostudomány. Mintegy 28 ezer mikrobiom-mintát elemeztek, s a szakértőket is meglepetésként érte az újonnan detektált vírusok száma és sokszínűsége. A kutatócsapat az új adatok felhasználásával egy olyan adatbázist szeretne létrehozni, mely minden részletre kiterjedő alapossággal mutatná be az emberi mikrobiomot.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Egészség
Fashion&Beauty
Ha te is szereted kipróbálni a konyhádban fellelhető, természetes alapanyagokat a bőrápolás során, akkor a rizslisztet is érdemes kipróbálnod!
Lifestyle
Bár a legnépszerűbb fogyókúrás ital kétségkívül az almaecetes- és a citromos víz, a TikTok-on most egy másik zsírégető „csodaszer” is felbukkant, amit az emberek előszeretettel fogyasztanak, ugyanis...
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?