Olcsó, hazai és szuperegészséges: ezért fogyassz te is túrót!
Van néhány tippünk, miért extra fontos a fogyasztása.
Hazai és olcsó
A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a túró, ami a tej összes hasznos tulajdonságával rendelkezik, ezért akár napi szinten is érdemes beépíteni az étrendbe.
Miből készül?
A túró tejből készül a tejfehérje (kazein) kicsapásával. A túró koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait, ezért táplálkozás-élettani szempontból nagyon értékes élelmiszernek számít és különböző diétákba, fogyókúrás étrendbe is remekül beépíthető. Hazánkban az étkezési tehéntúró három különböző zsírtartalommal kapható: a zsíros 12,2 g, a félzsíros 7 g, a sovány pedig 0,5 g zsírt tartalmaz 100 grammonként. Semleges íze miatt nagyon sokféleképpen felhasználható, sós ízesítéssel épp úgy, mint édesen.