A konzerveken végzett vizsgálatok tehát a fémmel való szennyeződést mutatták ki, amely károsíthatja az agy fejlődését, de akár életveszélyes tüdőkárosodáshiz is vezethet, így a szakemberek szerint az ilyen típusú haltermékek "kolosszális egészségügyi kockázatot" jelenthetnek. Egy átlagos európai ember évente nagyjából 2,8 kiló tonhalat fogyaszt a kutatás szerint, vagyis nagyjából 25 konzervnyit.
3/5
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A konzerveken végzett vizsgálatok tehát a fémmel való szennyeződést mutatták ki, amely károsíthatja az agy fejlődését, de akár életveszélyes tüdőkárosodáshiz is vezethet, így a szakemberek szerint az ilyen típusú haltermékek "kolosszális egészségügyi kockázatot" jelenthetnek. Egy átlagos európai ember évente nagyjából 2,8 kiló tonhalat fogyaszt a kutatás szerint, vagyis nagyjából 25 konzervnyit.