Egészség

A legjobb természetes vasforrások: íme, a lista, ami sokaknak segíthet

Ezeket mindenképpen építsd be az étrendedbe.

1. Osztriga

Bár itthon nem tartozik a leggyakrabban fogyasztott finomságok közé, érdemes néha csirke helyett ezt feltálalni. Hat normál méretű osztriga 4 mg vasat tartalmaz, emellett pedig 43 kalóriát, 50 mg kalciumot és 5 g proteint is rejt magában.

2. Fehérbab

A fehérbab szintén gazdag vasban, egy fél csésze több mint 3 mg-ot tartalmaz ebből a fontos ásványi anyagból. Kalciumot, B-vitamint, proteint és sok-sok antioxidánst is magához vesz az, aki rendszeresen fogyaszt fehérbabot.

3. Lencse

Mindenki tudja, hogy a lencse szerencsét hoz, ám azt kevesebben, hogy emellett bővelkedik vasban is. Egy fél csészében 3 mg rejlik, de rost is van benne (8 mg), és feltölti a szervezetet proteinnel, magnéziummal és cinkkel.

4. Csicseriborsó

Fél csésze csicseriborsóban 2,5 mg vas rejlik, tehát minden vashiányosnak kötelezővé kéne tenni a fogyasztását. Jó hír, hogy emellett még más vitaminokat és ásványi anyagokat is találunk benne, például folsavat és rostot.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: lahealthyliving.com, myownprivatekitchen.blogspot.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.