Tuti tippek, hogyan könnyítheted meg a teherbeesést

Kétségbe vagy esve, hogy első próbálkozásra nem jön össze a baba? Ne tedd! Számtalan oka lehet annak, ha nem esel rövid időn belül teherbe. Adunk 5 tanácsot, amit ha megfogadsz, akkor nagyobb eséllyel mutat majd két csíkot az a bizonyos teszt!

Dobd el a cigarettát!

Bármennyire is szexi, ahogyan cigarettázol, ha szeretnél anya lenni, ne gyújts rá többet! Az összes vonatkozó felmérés egyértelműen azt igazolja, hogy a dohányzás károsítja a nők és férfiak termékenységét! 10 vagy annál több szál cigaretta elszívása károsan hat a petesejtek termelődésére, mert a cigarettában lévő toxinok gátolhatják a petefészkek ösztrogéntermelő képességét. A dohányzás a petefészkek öregedését is okozhatja, amely évekkel előrehozhatja a menopauza időszakát.

Mozogj heti öt órát!

Az a nő, aki rendszeresen mozog, ritkábban szembesül ovulációs eredetű termékenységi gondokkal. Orvosi kutatások kutatás szerint már a heti egyszeri, 60 perces, lendületes testedzés is jótékony lehet, ám minél többször mozdulsz ki egy héten, annál több esélyed lesz teherbe esni. Viszont a sportot sem szabad túlzásba vinni, köztudott, hogy a profi sportolók aktív edzési periódusukban igen gyakran terméketlenek.

Óvatosan a síkosítókkal!

Sokan nem tudják, de ami igaz, az igaz: nem minden síkosító kíméli a spermiumokat. Egyes síkosítók sajnos kifejezetten károsítják a hímivarsejteket, így azoknak esélyük sincs a petesejt megtermékenyítésére, ezért szükség esetén érdemes inkább az ártalmatlan, természetes megoldásokat alkalmazni. Ha ódzkodtok a házi praktikáktól, próbáljátok ki a gyógyszertárakban kapható „spermiumbarát” síkosítók egyikét!

Relaxálj!

Az orvosok az alábbiakban leírt relaxációs technikák kipróbálását javasolják napi kétszer 10-20 percig. Meditálj! Ülj le egy csendes szobában és koncentrálj a ki- és belégzésedre. Ha a gondolataid nem csendesülnek, fókuszálj egyetlen szóra, vagy kifejezésre. Valahányszor előtörnének a gondolataid, mindannyiszor próbáld meg finoman visszatéríteni a koncentrációt a légzésedre, az adott szóra vagy kifejezésre.

Szexelj időben!

A papírforma szerint az ovuláció időpontja a menstruáció első napjától (azaz a ciklus első napjától) számolva a 14. napon következik be. Ám a ciklus hossza egyénenként változó: általában 24 és 34 nap között ingadozik, így az ovuláció a 10. és 16. nap között esedékes. Ha babát akartok, ebben az időintervallumban érdemes szexelnetek!

Ha biztosra szeretnél menni (x)

Ha pontosan szeretnéd tudni, hogy melyik napokon vagy a legtermékenyebb, akkor válaszd a Clearblue Digital ovulációs tesztjét! A teszt elősegíti a természetes teherbeesés esélyének maximalizálását azáltal, hogy megadja a 2 legtermékenyebb napod az egyes ciklusokban úgy, hogy méri a termékenységért felelős kulcsfontosságú hormon, a luteinizáló (sárgatestserkentő) hormon (LH) szintjének változását. Megbízhatóbb, mint a naptár- vagy a hőmérős módszer, és digitálisan kijelzett, teljesen egyértelmű eredményt ad!

Fotók: allyou.com, huffingtonpost.com; Leadfotó: youtube.com

Szólj hozzá Te is!