Egészség

Örökre elmegy a kedved a tampon használatától, ha elolvasod ezt - Ezért jobb a betét a szakértő szerint

Az altesti izmainkat az intim torna hiányán kívül olyan életmódbeli dolgokkal is gyengíthetjük, amelyekre nem is gondolunk, hívja fel a figyelmet szakértőnk, Kiss Olga dúla, szülésfelkészítő. Ezért lényeges, hogy ha lehet, tampon helyett betétet használjunk. Hogy miért? Olvass tovább, lehet, hogy örökre elmegy a kedved a tampontól...

A menstruáció alatt ne terheljük a testünket

Az első alapvető információ, hogy a női test folyamatosan változik minden hónapban a menstruációs ciklus szakaszai alatt, és a hormonális változások miatt vannak időszakok, amikor különösen sérülékeny. Bár a menstruációs tünetek csökkentésében ajánlott a megfelelő mozgás, tisztában kell lennünk azzal, hogy a menstruáció alatt kifejezetten ártunk a testünknek, ha ugyanazt a terhelést végezzük, mint egyéb napokon.

Ha megfigyeljük a testünk működését és ráhangolódunk a természetes ritmusára, látni fogjuk, hogy a ciklus három szakaszában fizikailag és lelkileg, érzelmileg, bioritmus szerint is teljesen máshogy működünk, más esik jól. Ezek a szervezetünk természetes jelzései, amelyeket nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Annak érdekében, hogy a női egészségünket megőrizzük, tisztában kell lennünk azokkal az életmódbeli tényezőkkel, melyekkel tudattalanul gyengítjük izmainkat.

Tampon vagy betét?

A menstruáció alatt használt eszközöket számos esetben kényelmi szempontok alapján választjuk. Könnyen azonosulhatunk a reklámok üzenetével: a nehéz napokon elég egy észrevétlen tampon és ugyanúgy élhetjük az életünket, ahogyan megszoktuk. De vajon jót teszünk-e ezzel?

Képzeljük el a hüvely falát egy rugalmas hengernek, mely izmokból és kötőszövetes állományból áll, erek és idegek hálózzák be, képes tágulni és összehúzódni. A menstruáció alatt, vér kíséretében rajta keresztül távozik a megvastagodott, leváló méhnyálkahártya. A havonta jelentkező menstruáció pontos visszajelzés az egészségi állapotunkról, hiszen állaga, színe, illata elárulja, fennáll-e bármilyen probléma.

Miért árthat neked a tampon? Klikk tovább!

Fotó: womenshealthmag.co.uk, imgsoup.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Kíváncsi vagy a személyiséged legmélyebb rétegeire? Ez az egyszerű teszt többet mond el rólad, mint gondolnád.
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.