Ezeknek a szuperételeknek a hatása elképesztő - Te szoktál belőlük enni?

Csökkentik a vércukorszintet, pörgetik az emésztést, megszüntetik a gyulladást – valóban szuperételek!

Étcsokoládé

A csokoládé gazdag flavonoidokban, aminek köszönhetően csökkenti az inzulinrezisztenciát és az inzulinszintet, növeli az inzulin iránti érzékenységet és enyhíti az éhséget. Nem mindegy azonban, mekkora a kakaótartalma – ha túl alacsony, a felsorolt jótékony hatások erőssége is csökken. Válassz étcsokoládét, abból is a magas kakaótartalmú fajtát!

Quinoa

A quinoa egy olyan gabonaféle, ami gazdag teljes értékű fehérjében – 14 g van egy fél pohárnyi mennyiségben. Ezért képes kiegyensúlyozni a vércukorszintet és csökkenteni a kínzó éhséget. További jó tulajdonságai közé tartozik, hogy segít a zsírokat energiává alakító carnitin termelésében, a kalcium felszívódásában, illetve csökkenti a koleszterinszintet.

Dió

A dióban rengeteg az alfa-linolénsav, így csökkenti a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát. Az omega-3 zsírsavak két csoportja ismert, az egyikbe tartoznak a rövid láncú, 3 telítetlen kettős kötéssel rendelkező zsírsavak, ilyen pl. az alfa-linolénsav (ALA). Emellett a dióban még E-vitamin is van, ami kiváló antioxidáns, így bevethető a cukorbetegség okozta szívproblémák ellen.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2