Egészség

Hatalmasat hibázott a Szent Imre Kórház - A körülmények miatt halt meg a baba

Élve született az a baba, aki a Szent Imre Kórház pszichiátriáján jött világra, csak később, a nem megfelelő kórházi körülmények miatt vesztette életét - derült ki egy friss vizsgálatból. A szörnyű eset még március elején történt, akkor arról szóltak a hírek, hogy a baba halva született.

Vizsgálat indult

A fiatal nő március 8-án hozta világra a kicsit a Szent Imre Kórház Pszichiátriai Osztályán, ám a kórház csak napokkal később jelentette az esetet. Az intézményt helyszínelők és nyomozók lepték el, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálta az esetet.

Az alapvető jogok biztosának hivatalból folytatott vizsgálatából most rengeteg súlyos alapjogsértésre és súlyos hiányosságra derült fény. A hvg.hu azt írja, a vajúdást, illetve a szülés kezdetét a pszichiátriai osztály zárt részlegének alkalmazottai annak ellenére nem vették észre, hogy az állapotos nőt – aki pelenkázva volt, és le is kötözték – a krízismegfigyelőben helyezték el és szigorú megfigyelés alatt tartották.

A gyerek feje és karja már jól látható volt, amikor az ápolók a nő segítségére siettek. Az ombudsman kiemelte: embertelen és megalázó, hogy az anyának egészen addig lekötözve kellett vajúdnia, amíg valaki észre nem vette, mi történik. A hatósági boncolás eredménye alapján azonban tény, hogy a gyermek élve született, halála a vajúdás és a szülés nem megfelelő körülményei miatt következett be.

Számtalan súlyos gond van még a pszichiátrián - kattints tovább!

Fotó: npr.org

Oldalak

Egészség
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.