Stresszűző és bőrápoló - Az élesztő jótékony hatásai

Az élesztőt általában csak a sütemények készítésekor használjuk, pedig az egészségünknek is jót tehet, arról nem is beszélve, hogy a szépségápolás területén is alkalmazhatjuk jótékony hatásai miatt.

Bár először talán sokan furcsálhatják, hogy az élesztőt akár magában is fogyaszthatjuk, de tényleg megéri, mert valóban számtalan olyan tulajdonsága van, amivel jót tehetünk az egészségünknek. Emiatt érdemes időnként megbirkóznunk az ízével és nem csak a süteményeinkben használni az élesztőt.

Vitaminok
Az élesztő is tartalmaz vitaminokat, legnagyobb mértékben a B1-, B2-, és B12-vitamok találhatóak meg benne, amelyek az idegrendszer működéséhez elengedhetetlenül fontosak, de B12-vitamin tartalma miatt a vérszegénység kialakulása ellen is fogyaszthatjuk az élesztőt.

Stressz ellen
Az élesztő az idegrendszerre történő jótékony hatása miatt a stressz leküzdéséhez is nagyszerű segítség lehet, ráadásul nagyon gazdag szerves vasban is, amely szintén nagy szerepet játszik abban, hogy minél inkább bírjuk a mindennapos megterheléseket.

Lúgosító hatású
Az élesztő lúgosító hatással van a szervezetünkre, főleg a különböző bélproblémák ellen nagyon hatékony, ugyanis megszünteti a különböző bélirritációt. Ezen kívül a gyulladt bőrre is érdemes élesztőt rakni, továbbá székrekedés ellen is hatásos segítség lehet.

Allergiásoknak
Nem csak gyulladáscsökkentő hatása van, hanem a különböző bőrön jelentkező allergiás panaszok ellen is jó, ha élesztős keveréket használunk. Többek között az ekcémás panaszokat is meg tudjuk szüntetni a használatával.

Bőrápolás
Az élesztő az arcbőrnek is nagyon jót tesz, akár száraz vagy zsíros bőr kezelésére, de a pattanások ellen is érdemes kipróbálni egy élesztős arcpakolást. De ugyanígy a hajápolásban is nagyon praktikus például a töredezett hajvégek ellen.

Valószínűleg sokan nem szívesen fogyasztják az élesztőt magában, de mégis érdemes joghurtba vagy tejben elmorzsolva megpróbálkozni az elfogyasztásával.

Oldalak