7 betegség, ami az állandó stressztől alakul ki

Nem tudom, egyedül vagyok-e a véleményemmel, de biztos vagyok benne, hogy a stressz még a ráknál is veszélyesebb. Olyan szinten tönkre tudja tenni a szervezetet, amit elképzelni is alig lehet. Mutatom, hányféle betegséget okozhat: meg fogsz döbbenni!

Kiütések

Ha egyik napról a másikra tele leszel piros, viszkető kiütésekkel, akkor a stresszt okold. Amikor a szervezetednek túl sok idegeskedéssel kell szembenéznie, akkor az immunrendszered legyengül, a tested pedig hisztamint kezd kibocsátani, hogy harcoljon a támadóval. Ha a stressz később sem múlik, akkor allergiás reakció léphet fel, ami a bőrödön is látszani fog.

Ingadozó testsúly

A stressztől rengeteg kortizol hormon szabadul fel a szervezetedben, aminek hatására a tested már nem tudja szinten tartani a vércukorszintet, illetve a zsír, a fehérje és a szénhidrátok megemésztésével is gondjaid lesznek. Ez hol fogyáshoz, hol hízáshoz vezet. Az orvosok egyébként azt is kiemelték, hogy a stressz túlevéshez vezet, vagy pont az ellenkezőjéhez, az étvágytalansághoz.

Fejfájás

Ha eddig csak hébe-hóba fájt a fejed, most azonban minden egyes nap hasogat, akkor annak valószínűleg a stressz az oka. A stressz olyan kemikáliákat szabadít fel, amik megváltoztatják az agyban lévő véredények és idegek működését, de az izmokat is összehúzza, ami fejfájást okoz. Sőt egyeseknél migrént is.

Olvasd el ezt is: Ezt a pontot nyomd meg, ha stresszelsz és hasogat a fejed - 30 másodperc alatt hat

Fotó: rd.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!