Egészség

Ellenanyagszintet vizsgált a Semmelweis Egyetem - kiderült, melyik vakcina véd legkevésbé a vírustól

Olyan alanyokat vontak be vizsgálatukba, akik korábban negatív ellenanyag-tesztet produkáltak. A fővárosi önkormányzat szintúgy antitesttesztet végeztetett.

Így szerepeltek az egyes vakcinák

A Semmelweis Egyetem nyilvánosságra hozta június 15-én meghirdetett ellenanyagszint-vizsgálatának eredményeit. Mind az öt, Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálta az egyetem laboratóriuma, méghozzá 1200 fő részvételével.

Az egyetem arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az intézménybe.

A Semmelweis Egyetem 1195 vérvételt végzett el a vizsgálat során, olyan személyeknél, akiknek volt megelőző negatív teszteredménye.

Egyes vakcinákra lebontva a Szputnyik produkálta a legmeggyőzőbb eredményt, az orosz vakcinával oltott 120, korábbi negatív teszttel rendelkező személy mindegyikénél kellő ellenanyagszintet mutattak ki.

Az egyes vakcinák eredményei a következők:

  • Sinopharm (881 vizsgált személy), 84%-os pozitivitás
  • Pfizer (109) 97%
  • Moderna (16) 94 %
  • AstraZeneca (69) 97 %
  • Szputnyik (120) 100%

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!