Egészség

Ijesztő betegség terjed Magyarországon, óriási veszélynek vannak kitéve a fiatal nők

Egyelőre a meghökkentő eseteket tanulmányozó szakértők is tanácstalanok.

Rejtélyes eredetű panaszok

Rejtélyes új betegség ütötte fel a fejét Magyarországon - írja az Index. Temesszentandrási György belgyógyász, klinikai immonológus a lapnak kifejtette: osztályukra két fiatal nő is nagyon hasonló gyomor-bélrendszeri panaszokkal érkezett a közelmúltban. Mindketten intenzív, jobb bordaív alatti fájdalomról számoltak be, de hőemelkedést is lázat is tapasztaltak. Az első esetnél mindezt olyan heveny hasmenés, illetve hányás kísérte, hogy egy budapesti kórház sürgősségi osztályára szállították. A vérvétel extrém magas 502mg/l CRP-s gyulladást mutatott ki a hölgy szervezetében - árulta el Temesszentandrási György. Lapozz, a cikk folytatódik!

Egy másik nő szintén jobboldali, erős felhasi fájdalommal kereste fel a kórházat. Gyomorpanaszai nem voltak, lázat sem mért, hidegrázásról viszont beszámolt. Először epehólyag-gyulladásra gyanakodtak, viszont később kiderült, a vastagbél jobboldali hajlatán megvastagodott a bélfal, sőt megnagyobbodott nyirokcsomókat is detektáltak.
Kattints a további képekért!

Bár a gluténérzékenység manapság igen gyakori betegségnek számít, sokan még mindig nincsenek tisztában a tünetekkel és az első jelekkel – cikkünkből most megtudhatod, mire érdemes odafigyelned, ha felmerült benned a gyanú, hogy te is ebben a megbetegedésben szenvedsz!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...