Egészség

Hiedelem vagy valóság: tényleg rákot okoz az odaégett, szenes étel?

Te megeszed az odakozmált ételt?

"Ne edd meg, mert egészségtelen..."

Hányszor hangzott el ez a mondat gyerekkorunkban? Ha odakozmál az étel, megég a pirítós, vagy esetleg elégettük a rántotthúst, akkor az gyakran a kukában landol, hiszen régóta tudjuk már, hogy egészségtelen elfogyasztni az elszenesedett ételeket, sőt egyesek úgy vélik, hogy akár még rákot is okozhat. Nézzük, hogy mennyi igazság van ebben az állításban! Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Amikor egy étel odaég, akkor egy új kémiai vegyület keletkezik, amit akrilamidnek hívnak. Ez egy mérgező, karcinogén anyag, ám ennek ellenére még nem tisztázott, hogy valóban rákot okoz-e az efogyasztott élelmiszer elfogyasztásával.
Kattints a további képekért!

Nem is gondolnád, hogy mennyit árt a szépségednek.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.