Egészség

Popsifeszesítő torna otthonra: ezt a 3 gyakorlatot ajánlja az edző

Minden hölgy feszes, kerek popsit szeretne, de sokaknak nem fér bele az idejükbe, hogy edzőteremben mozogjanak és célzott gyakorlatokat végezzenek. Szakértőnk, Czanik Balázs most olyan gyakorlatokat mutat, amelyek otthon elvégezhetőek, csupán egy gumikötél szükséges hozzá, no meg az, hogy rendszeresen végezzük a mozdulatsorokat. Az eredmény nem marad el!

Első gyakorlat

Feküdjünk hanyatt, lábainkat közepesen szétnyitva emeljük a magasba, akasszuk be a kötélbe, kezünkkel fogjuk a gumikötél végeit, és mindkét lábat egyszerre nyissuk szét, majd csukjuk össze.

Koncentráltan végezzük a gyakorlatot, a kiinduló pozícióban is legyen feszes a kötél, mindegyik szekcióban – a lábaink és a karjaink között is. Ha laza marad, nem lesz hatékony a gyakorlat. Úgy tartsuk a kötelet, hogy ne csapjon vissza.

Ismétlésszám: 3x30

Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!

A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!

Második gyakorlat

Támaszkodjunk meg a falnál, vagy széknél, step lépcsőnél. Az egyik lábunkkal stabilan lépjünk a kötélre, a másikkal húzzuk ki a kötelet, lehetőleg ne érjen le a lábunk. Ebből végezzünk oldalemeléseket a lábunkkal.

Ismétlésszám: 3x30, külön-külön az egyik, illetve a másik lábbal.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Czanik Balázs

Oldalak

Egészség
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.