Roham a patikákban: hiány is kialakulhat ezekből a gyógyszerekből, olyan durva időszak kezdődik

Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.

Ha előjönnek a tünetek, akkor mindenképpen menjünk el allergiavizsgálatra

Enyhe tél, melegebb tavasz, nem csoda, hogy a szunnyadozó természet is jóval hamarabb ébredt fel. A fák pollenjei legalább egy hónappal előbb és nagyobb mennyiségben kerültek a levegőbe.

Az allergiaszezon kezdetén sokan szenvednek a pollenek és egyéb allergének okozta kellemetlen tünetektől, sőt, lehet egyre többen lesznek.

Ha az allergiás tünetek súlyosak, vagy már nagyon zavaróak, érdemes allergológushoz fordulni, aki segíthet az allergének azonosításában és személyre szabott kezelési terv kidolgozásában. A galériánkban megmutatjuk, mire kell készülni!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint a pollenszezon elérte a csúcsot. Pedig ilyenkor még nem szoktak előjönni a tünetek, de hamarabb kopogtatott a tavasz.
Kattints a további képekért!

Sokat tanulhatunk abból, miképp vásárolnak mások. A hazai gyógyszertárakban sem árt, ha tudatosabbak vagyunk.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Mindenki kíváncsi a boldog, tartós házasság receptjére. Nos, a Los Angeles-i párterapeuta, Lori Gottlieb szerint az első hozzávaló a megfelelő életkor.
Lifestyle
Két szakértő mixológus mérlegelte azokat a koktélokat, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha hétvégén a nyakadba veszed a várost.
Fashion&Beauty
Ha szeretsz egy kis csavart vinni egyszerű francia manikűrödbe, akkor a lebegő francia manikűrért egyenesen odáig leszel!