Roham a patikákban: hiány is kialakulhat ezekből a gyógyszerekből, olyan durva időszak kezdődik

Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.

Ha előjönnek a tünetek, akkor mindenképpen menjünk el allergiavizsgálatra

Enyhe tél, melegebb tavasz, nem csoda, hogy a szunnyadozó természet is jóval hamarabb ébredt fel. A fák pollenjei legalább egy hónappal előbb és nagyobb mennyiségben kerültek a levegőbe.

Az allergiaszezon kezdetén sokan szenvednek a pollenek és egyéb allergének okozta kellemetlen tünetektől, sőt, lehet egyre többen lesznek.

Ha az allergiás tünetek súlyosak, vagy már nagyon zavaróak, érdemes allergológushoz fordulni, aki segíthet az allergének azonosításában és személyre szabott kezelési terv kidolgozásában. A galériánkban megmutatjuk, mire kell készülni!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint a pollenszezon elérte a csúcsot. Pedig ilyenkor még nem szoktak előjönni a tünetek, de hamarabb kopogtatott a tavasz.
Kattints a további képekért!

Sokat tanulhatunk abból, miképp vásárolnak mások. A hazai gyógyszertárakban sem árt, ha tudatosabbak vagyunk.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.