Egészség

Te is tapasztalod magadon ezeket a tüneteket? Ha igen, akkor valami baj van a pajzsmirigyeddel - Ezzel a két trükkel orvosolhatod!

A pajzsmirigy-hormonok befolyásolják az energiaszinted, ezért ha folyamatosan fáradt vagy, már kezdhetsz gyanakodni a betegségre. Ám nem ez az egyetlen jel, ami azt mutatja, hogy mielőbb orvoshoz kellene fordulnod. Íme a pajzsmirigy problémák fő tünetei, amire hoztunk két praktikát, melyekkel elejét veheted a betegségnek.

Innen tudhatod, hogy baj van

A pajzsmirigy a nyak elülső részén, a légcső két oldalán, alul helyezkedik el, működését pedig az agyalapi mirigy szabályozza a TSH nevű hormon segítségével. Bár nagyon fontos szervről van szó, sokan méltatlanul elfelejtkeznek arról, hogy figyelemmel kísérjék állapotát.

Intő jelek:

Nem vagy sem érzékeny, sem allergiás semmilyen összetevőre, mégis fáj a gyomrod minden étkezés után? Ha ez még puffadással, gázképződéssel is társul, valószínűsíthető, hogy a pajzsmirigyed áll a tüneteid hátterében. A depresszív hangulat és levertség is a pajzsmirigy alulműködés egyik tünete lehet. A pajzsmirigy hormon felelős a szerotonin „boldogság” hormon szinten tartásáért az agyban, és ha előbbiből kevés van, akkor utóbbi sem tud termelődni. Nem csoda tehát, hogy úgy érzed, nem vagy képes nevetni.

pajzsmirigy vizsgálat

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.