Egészség

Óvakodj a baciktól! Ilyen gyakran kell kimosni a törölközőket és az ágyneműhuzatokat

Nemcsak a ruháink tisztaságára kell odafigyelünk, hanem az ágyneműhuzataink, törölközőink, konyharuháink állapotára is. Most elmondjuk, milyen gyakran célszerű kimosni őket ahhoz, hogy megóvjuk magunkat a fertőzésektől és a kellemetlen szagoktól.

Törölköző

Milyen gyakran kell mosni? – Minden harmadik vagy negyedik használat után

A törölközőket érdemes minél sűrűbben, már minden harmadik vagy negyedik használat után kimosni – ha edzést vagy fizikai munkát követően dörgöljük szárazra magunkat velük, akkor még gyakrabban. Bár ezeket a darabokat arra tervezték, hogy bírják a strapát, néhány nap alatt bebüdösödnek, főleg akkor, ha nem tudnak eléggé kiszelőzni, megszáradni. A szakemberek azt se javasolják, hogy bárkivel megosszuk a törölközőnket, hiszen nem tudhatjuk, milyen baktériumokat szedhetünk így össze.

Ágyneműhuzat

Milyen gyakran kell mosni? – Hetente vagy kéthetente

Minden héten, legrosszabb esetben minden második héten a mosógépben kell landolnia az ágyneműknek. Ha az, aki benne fekszik, beteg, vagy szeret meztelenül aludni, illetve fürdés nélkül lefeküdni, esetleg gyakran edz, akkor még ennél is gyakrabban kell tisztítani a huzatokat. A nyári hónapokban különösen figyelni kell a tisztaságra, hiszen ilyenkor többet izzadunk éjszakánként.

Konyharuha

Milyen gyakran kell mosni? - Hetente

A konyharuha a konyha mindenese, hiszen mindent vele törlünk fel, le, át. A finom fogások hozzávalói által hagyott nyomok nagyon hamar baktériumtenyészetté válnak, így ha rendszeresen főzünk, ajánlott minden héten kimosni a ruhákat. Ha azonban inkább csak dekorációs céllal tartjuk őket, és elég ritkán használjuk, akkor egy hónapban egyszer is elég kitisztítani.

Fotók: timeanddate.com, honest.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Csisztu Zsuzsa egy különleges estén van túl. Meg is mutatta a rajongóknak, hogy milyen csodálatosan nézett ki.
Sztárok
Tudvalevő, hogy Meghan Markle színésznőként kereste a kenyerét, mielőtt 2018-ban összeházasodott volna Harry sussexi herceggel. Az esküvőre Rick Hoffman, Meghan egykori színészkollégája is hivatalos...
Sztárok
A 31 éves modell nemrég részletekbe menően elevenítette fel a megrendítő esetet.