Otthon vagy edzőteremben? Így válaszd ki, hol sportolj

Eljutottál oda, hogy mozogni szeretnél. Ez már egy nagyon jó kezdet. Abban azonban már nem vagy biztos, hogy hol is kellene edzened - otthon vagy a teremben? Szakértőnk, Czanik Balázs capoeria aerobik edző, életmód tanácsadó elmondja, melyiket miért ajánlja.

Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!

A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!

Mozgásban - de hol?

Edzéseim során sok olyan vendéggel találkozom, akik szinte a munkahelyükön „laknak”. Munkamániások, soha nincs idejük semmire; főleg nem mozogni, sportolni. Pedig nagyon fontos lenne a rendszeres mozgás, hiszen ezáltal jobban fog az agy, nő a teljesítmény, és így a munkahelyi elvárásoknak is könnyebb megfelelni. Oldja a stresszt, segít kikapcsolni. Hidd el, heti három alkalom csodákra képes!

Otthon vagy edzőteremben

Sok sportolni vágyóban merül fel gyakran a kérdés: Hol eddzek? Erre általában kétféle válasz érkezhet szinte azonnal; otthon vagy edzőteremben. Sokan ugyanakkor nem kedvelik az edzőtermeket, az ottani közeg miatt – úgy érzik, kinézik onnan őket azok, akik már régebb óta járnak. Pedig ők is pontosan így kezdték.

Árérzékenység

Az edzőtermeket azzal az indokkal is le szokták szavazni, hogy messze van, nem esik útba. Különben is, ott parkolni kell, öltözni, átöltözni, lezuhanyozni, és még sorolhatnám. Esetleg érzékeny pont még az ár: sajnos manapság már nem mindenki engedheti meg magának, hogy akármelyik edzőteremben is bérletet vagy éppenséggel heti 3-4 alkalommal napi jegyet vásároljon.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Workout Trends

Oldalak

Szólj hozzá Te is!