Egészség

Kedvtelennek és mélabúsnak érzed magad? Ezzel a 3 gyógynövénnyel könnyedén legyőzheted az őszi depressziót!

Ha depressziósnak érzed magad a hűvösebb, őszi időjárás miatt, akkor nem kell egyből kétségbe esned, ugyanis nyugodtan kipróbálhatsz néhány holisztikus gyógymódot, amelyek kiválóak lehetnek alternatív orvoslás gyanánt.

Viszlát, depresszió!

Ahogyan a WEBBeteg is írja, a szezonális depresszió a depressziónak azon fajtája, mely minden évben azonos időszakban jelentkezik: az erre hajlamos embereknél a tünetek ősszel kezdődnek és a tél folyamán teljesednek ki, és csak a naposabb, tavaszi-nyári időszak jelentkezésével enyhül. Az őszi depresszió tünetei lehetnek például az ingerlékenység, a tartósan fennálló rossz hangulat és reményvesztettség, a csökkent energiaszint, a fokozott alvásigény, illetve az életkedv elvesztése az addig kedvelt dolgok iránt, de sokan súlygyarapodásról is beszámoltak már. Igen ám, de vajon mit tehetünk az ilyenkor jelentkező mélabúság ellen? Nos, az biztos, hogy nem kell egyből gyógyszerekhez és más kedélyjavító szerekhez nyúlnunk, hiszen sok esetben elég az is, ha gyógynövényekből készült teák, főzetek és olajok segítségét vesszük igénybe. Galériánkban összeszedtünk három olyan csodaszert, amelyek még a legerősebb depresszió ellen is felveszik a harcot!

Levendula Az egyik legismertebb hangulatfokozó gyógynövény a levendula. Európa déli részén őshonos, és az orbáncfűhöz hasonlóan már az ókorban ismerték jótékony hatásait a görögök és rómaiak. Gyulladáscsökkentő, görcsoldó és nyugtató hatással rendelkezik. Segítségünkre lehet akkor is, ha alvási nehézségekkel küzdünk, de az idegesség okozta gyomorpanaszokat is képes enyhíteni. Használhatjuk illóolaját párologtatókhoz, csepegtethetünk belőle fürdővizünkhöz, de hozzájuthatunk feszültségoldó gyógytea formájában is.
Kattints a további képekért!

Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy bizonyos gyógyszerek szedése mellett pár dolgot ki kell iktatnunk az étrendünkből, hiszen ezek növelhetik a trombózisveszélyt is, ha a hatóanyagok kölcsönhatásba lépnek egymással.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Nincs még változás, Pap Dorci továbbra is szingli.
Utazás
A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) közleménye szerint a felfedezés, amelyhez magyar kutatók munkája is hozzájárult, azért különösen érdekes, mert a bolygók pályái azt...
Lifestyle
A nem mindennapi eseményre Ugandában került sor. Mostantól hivatalosan is Safina Namukwaya a legidősebb afrikai nő, aki valaha gyermeket szült.