Beszámolt tüneteiről a Németországban élő magyar, aki megfertőződött az omikron variánssal

A 34 éves férfi december elsején produkált pozitív koronavírus-tesztet, szervezetét az omikron variáns támadta meg. Korábban két oltást is kapott.

"A szaglásom és az ízérzékelésem megmaradt"

Az omikron variánssal fertőződött meg egy Németországban élő 34 éves magyar férfi - közölte szerdán az Index.hu. A német egészségügyi hatóságok még november végén jelezték, hogy az omikron variáns jelenlétére utaló Covid-eseteket fedeztek fel az országban, ami azt jelenti, hogy a magyar férfi is az elsők között volt, akinek szervezetében detektálták az új vírusváltozat jelenlétét. A 34 éves páciens így nyilatkozott betegségéről:

"Először csak annyit tudtam, hogy pozitív a tesztem, később derült csak ki, hogy az új omikron-variánst kaptam el. Bár egy ideje már éreztem, hogy fizikailag nem vagyok topon, a tünetek egyre csak erősödtek, végül már másodpercenként köhögtem, a lázamat pedig folyamatos hideg borogatással és lázcsillapítóval sikerült 39,9 fokon tartani. A szaglásom és az ízérzékelésem egyébként megmaradt, de ez az étvágyamon nem sokat segített, és aludni is csak nagyon nehezen tudtam" - mondta az Indexnek a 34 éves beteg, majd hozzátette: „Mivel azóta már jó pár hónap eltelt, valószínűleg nem volt már túl sok antitest a szervezetemben, ami a betegség szempontjából nem segített. Szerencsére néhány kritikus nap után jobban lettem, jelenleg már csak hőemelkedésem van.”

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2