Már 20 évesen is kialakulhat a nőknél szívbetegség - 4 tipp, hogy visszafordítsd a folyamatot

Egy friss kutatás szerint a 20 év körüli nők 40%-a szenved valamilyen szívbetegségben, amiről még csak nem is tudnak. Egy amerikai orvos 4 pontban foglalta össze, mi a teendő.

Testmozgás

Egy neves amerikai orvos, Dr. Dean Ornish azt állítja, anélkül képes helyreállítani a szív egészségét, hogy sebészi eljáráshoz folyamodna. A módszerét négy pontban foglalta össze, amelyeket ha betartunk, a frissen kialakult vagy kialakulóban lévő szívbetegségek visszafordíthatóak. Az első pont a rendszeres testmozgás, vagyis heti 3 óra kardió edzés mérsékelt fokozaton (például biciklizés, futás, ellipszis tréner), illetve kétszer 20 perc izomfejlesztő tréning (például súlyzózás, aerobik).

Meditáció a stressz ellen

Szívünk egyik legnagyobb ellensége a stresszes életmód, az állandó és túlzott aggodalmak szó szerint megölhetnek bennünket. Ezt elkerülendő, szánjunk magunkra napi 60 percet, mely alatt valamilyen nyugtató meditációt végzünk - így képesek leszünk elengedni a problémákat. Ehhez a legmegfelelőbb napszakok a korán reggel és a lefekvés előtti órák.

Lapozz a két további pontért!

Fotók: vcoll.ac.uk, toppixgallery.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!