Negatív rekord: ennyi ideig tartott az eddigi leghosszabb koronavírus-fertőzés

Az érintett páciens 2021-ben hunyt el. A szervezetében összesen 16 hónapon át volt kimutatható a koronavírus.

Súlyosan legyengült az immunrendszere

Egy páciens szervezetében több mint 16 hónapon, 505 napon át volt kimutatható a koronavírus. A brit származású beteg más egészségügyi problémákkal is küzdött, 2021-ben hunyt el.

A legtöbb ember szervezete magától megszabadul a vírustól, de a szóban forgó, meg nem nevezett páciensnek nagyon súlyosan legyengült az immunrendszere – közölte nemrég az MTI.

Az esettanulmányban azt írják, hogy a páciens 2020 elején kapta el a koronavírus-fertőzést. Jellegzetes tünetei voltak, és a PCR-teszt megerősítette a fertőzöttséget. A következő 72 hétben hol kontrollvizsgálatok, hogy kezelések miatt többször kellett kórházban feküdnie. Ez alatt az idő alatt hozzávetőleg 50-szer tesztelték, és minden alkalommal pozitív lett az eredmény.

Orvosai szerint az alapos laboratóriumi elemzés azt mutatta, hogy minden valószínűség szerint nem többszöri visszafertőződésről volt szó esetében, hanem az először elkapott fertőzéstől nem tudott megszabadulni, még az antivirális gyógyszerek segítségével sem.

Az eset nem a hosszú Covid kategóriájába tartozik, mivel annál a beteg szervezetéből eltűnik a vírus, csak a tünetek maradnak meg hosszú ideig.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2