Naponta 6 ember hal meg benne - Rémisztő eredményeket hozott a felmérés

Egy nap alatt átlagosan hatan vesztik életüket alkoholmérgezés következtében az Egyesült Államokban – derült ki a Centers for Disease Control and Prevention kutatásából. Ha ez a szám nem lenne elég sokkoló, itt egy újabb adat: számításaik szerint évente ez a szám 2221-re rúg.

Az egyik leggyakoribb halálok

A fenti számokat a 2010 és 2012 között elhunytak halotti bizonyítványaik alapján kalkulálták ki és mint mondják, az alkoholmérgezés az egyik leggyakoribb halálok. További felmérések szerint egy nagyobb dorbézolás alkalmával a férfiak 2-3 óra alatt nagyjából 5 alkoholos italt fogyasztanak el, míg a nők körülbelül 4-et. Vannak azonban, akik ezt is felülmúlják, a megkérdezettek egy részénél előfordul, hogy havonta egy alkalommal 2-3 óra leforgása alatt 8 alkoholos italt is megisznak.

Alkoholmérgezés esetén a májunk nem képes lépést tartani a szervezetbe kerülő töméntelen mennyiségű alkohollal. Az alkohol egy toxin, amelyet a májnak ki kell szűrnie a vérből, egy bizonyos mérték után azonban már nem képes erre.

Fotó: anaheimlighthouse.com

Oldalak

Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...