Egészség

Mit jelez a lepedékes nyelv? Az attól függ, hogy néz ki

Ha a nyelveden több lepedék képződik, mint amennyi szokott, ráadásul ehhez még kellemetlen szájszag is társul, akkor bizony érdemes megtalálni a pontos okát.

Nyújtsd ki a nyelved!

Nem véletlen, hogy az orvosok a torkunk mellett a nyelvünket is leellenőrzik, amikor felkeressük őket valamilyen rosszulléttel. Ennek az az oka, hogy a nyelvünk szó szerint "beszédesebb", mint hittük. Egészségügyi állapotunkról nagyon sokat elárulhat, ugyanis a lepedék mennyisége és színe árulkodó tünete lehet egy-egy betegségnek. Érdemes tehát a nyelvünket is gyakran ellenőrizni főleg akkor, ha még kellemetlen szájszagot is tapasztalunk. Bár már vannak olyan eszközök, amelyekkel hatékonyan eltávolíthatjuk a lerakódott fehér lepedéket, mégis érdemes a dolgok mélyére ásni, hiszen ez csak egy felületi kezelés, ám lehet, hogy a probléma belülről fakad. Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Branka Veselinovic 104 esztendős volt.
Lifestyle
30 napig csak pizzát evett a kigyúrt személyi edző, Ryan Mercer. Nem hiszed el, mi történt vele.
Lifestyle
Egy újdonsült anyuka bevallotta, hogy feldúlt, miután anyósa nem volt hajlandó használni kislánya nevét - sőt, inkább alternatív beceneveket választ helyette. Te mit gondolsz a névről?