Milyen gyakran cseréled a fogkefét? Ilyen időközönként ajánlatos

Milyen időközönként ajánlatos fogkefét cserélni? Erre és 5 másik kérdésre is választ kaphatunk Maria Lopez Howell fogorvostól, a Woman's Health Magazine szakértőjétől.

1. Milyen gyakran cseréljük a fogkefét?

Legalább minden 3-4. hónapban cseréljünk fogkefét, ne várjuk meg, míg kopottá válnak. Az elhasználódott fogkefékkel már nem leszünk képesek hatékonyan eltávolítani a fogainkon és az ínyünkön lévő lepedékeket. A gyerekeknél pedig még hamarabb ajánlott cserélni a fogkeféket, hiszen a kicsik sokkal jobban elkoptatják azokat.

2. Betegség után cseréljük le a fogkefét?

Bár nincs bizonyíték arra, hogy a betegség után a fogkefe által újra megbetegedjünk, ilyenkor mégis ajánlatos az új vásárlása.

3. Mindennap tisztítsuk meg a fogkefét?

Igen, mindennap ajánlott a fogkefe megtisztítása, hiszen a szánkból a baktériumok áttelepedhetnek a fogkefére. Hogy ezt megelőzzük, fogmosás után alaposan öblítsük ki a kefét vízzel, így nem csak a baktériumokat, de a maradék fogkrémet és az egyéb szennyeződést is eltávolíthatjuk róla. Fontos, hogy a fogkefét ne tegyük például mosogatógépbe, mert így csökkenthetjük a hatékonyságát.

Fotó: affordable-teeth-whitening.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!