Egészség

Méregtelenítés - az edző szerint így a leghatásosabb

Manapság sokan a közkedveltté vált méregtelenítő kúrától várják, hogy egészségesek, karcsúbbak és fittebbek legyenek. Pedig a tájékozódás nélkül elkezdett, magunk által kitalált méregtelenítés nemhogy nem használ a szervezetünknek, de akár problémákat is okozhat, mondja szakértőnk, Czanik Balázs.

Méregtelenítés - igen vagy nem?

Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!

A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!

Egyre nagyobb divat a méregtelenítés, ám óva intek mindenkit, hogy előzetes utánajárás előtt elkezdje a kúrát, helyette törekedjünk az egészséges életmód kialakítására.

Ha valaki mindenképp bele akar vágni, akkor előtte feltétlenül nézzen utána a lehetőségeknek és egyeztessen orvosával. Azonban inkább azt javaslom, amit a fogyókúrák esetében is: ne egy pár napos, drasztikus váltástól várjuk a csodát, hanem fokozatosan térjünk át az egészséges életmódra.

Ennek egyik kulcsa, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, sok zöldséget és gyümölcsöt illesztünk az étrendünkbe, és kerüljük a magas szénhidrát és adalékanyag tartalmú ételeket. Ha valaki mégis szeretne megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, akkor érdemes 2-3 napos zöldség-gyümölcs kúrát tartania és sok-sok folyadékot fogyasztania – ezzel a tisztítókúrával jót tesz a szervezetének, bajt pedig biztosan nem okoz.

Lapozz a folytatásért: így számold ki a zsírégető pulzusod, és tuti tippek narancsbőr ellen!

Fotó: Wellness Perth Natural Medicine

Oldalak

Egészség
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...