Súlyos téveszme dőlt meg a menstruációval kapcsolatban, a kutatók mindent lelepleztek

A menstruáció csaknem 2 milliárd nőt érint a bolygón, de a tévhitek még mindig tudnak keringeni. A kutatók most ebből cáfoltak meg egyet.

A menstruáció egyáltalán nincs erre hatással

A menzesz még mindig sok helyen tabutémának számít, pedig abszolút nem kellene annak lennie. A menstruáció persze jelenleg is sok nőnek fájdalmas, kellemetlen vagy zavaró lehet. Maga a havi vérzés görcsöket, fejfájást, hangulatingadozást, fáradtságot vagy más tüneteket okozhat.

Spanyolország lett az első Európában, ahol bevezették a fizetett menstruációs szabadságot azoknak a nőknek a részére, akiknek komoly fájdalmaik vannak a ciklusuk alatt.

Magyarországon a terézvárosi önkormányzat tulajdonában álló cégeknél dolgozó dysmenorrheás (fájdalmas menstruáció) nőknek havi plusz 1 szabadnap jár, amit orvosi igazolással kell alátámasztani.

Közben még mindig sok a téveszme a menzesszel kapcsolatban, de hogy kutatók most melyiket döntötték meg, az a galériánkból kiderül!

A menstruációról még mindig sok nő szégyell beszélni, pedig ez is hozzátartozik a mindennapokhoz.
Kattints a további képekért!

Ezek a pózok sokat segíthetnek abban, hogy kevésbé legyen kellemetlen a menstruáció.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle