A mellrák 8 egyértelmű tünete, ami felett a legtöbb nő elsiklik

Ma van a mellrák elleni küzdelem világnapja, úgyhogy nem véletlenül született meg ez a cikk: meg szeretnénk mutatni nektek, melyek azok a tünetek, amiket a legtöbb nő semmiségnek ítél és elsiklik felettük. Pedig a mellrák hamar terjed, így minden apró, lehetséges jellel orvoshoz kell fordulni. Olvass tovább!

A mellbimbó változásai

A mellbimbó változásai az egyik legfontosabb figyelmeztető jelek: ha gennyes vagy véres váladék távozik belőle, ha megváltozik az alakja, illetve ha érzékeny az érintésre a menstruáción kívül is, akkor érdemes orvoshoz fordulnod.

A bőr változásai

Szakemberek azt mondják, ha valaki mellrákos lesz, akkor a mell területén megváltozik a bőr textúrája, olyanná válik, mint egy narancs héja.

Hátfájdalom

A mellrák okozhat hátfájdalmat, ha a tumor megállíthatatlanul növekszik, és már olyan nagy, hogy elkezdi nyomni az idegeket és az ínszalagokat. De az is elképzelhető, hogy már áttétet képzett, és a csontokra is átterjedt.

Nem múló zúzódások

Beütötted a melled, vagy pont hogy be sem ütötted, de pár nap múlva azt veszed észre, hogy ott egy zúzódás, ami nem akar elmúlni? Menj el a nőgyógyászodhoz!

Fotók: redbookmag.com

Oldalak

  • 1
  • 2