7 étel mellrák ellen: védenek a betegségtől, stoppolják a terjedését

Már holnaptól fogyaszd őket!

A mellrákról

Az egyik leggyakrabban előforduló daganattípus a mellrák, ami a közhiedelemmel ellentétben nem csak a nőknél, de a férfiaknál is előfordulhat. Magyarországon évente körülbelül 6500-7000 új esetet fedeznek fel. A betegség kialakulásában számtalan kockázati tényező játszhat szerepet: ilyen például a családi halmozódás, a genetikai elváltozások, a 45 év feletti életkor, a dohányzás és a mozgásszegény, ülő életmód.

A daganat tüneteiről többek között ebben a cikkben is írtunk. Akkor kiemeltük, hogy amennyiben valakinek váladékozik a mellbimbója, megváltozik a színe, fájdalmas csomót érzékel az emlőben vagy a hónaljban, kínzó hátfájástól vagy nem múló zúzódásoktól szenved, azonnal keressen fel egy orvost.

Megelőzése

Bár 100%-os biztonsággal nem lehet megakadályozni a mellrák kialakulását, egyes óvintézkedésekkel jelentősen csökkenthetjük megjelenésének esélyét. Sokat segítünk a szervezetünknek, ha hetente 2-3 alkalommal sportolunk, igyekszünk kerülni a stresszt, minél több időt töltünk a friss levegőn, illetve egészségesen táplálkozunk. Apropó egészséges táplálkozás: vannak kifejezetten olyan ételek, amik nemcsak a kór kivédéséhez, de az abból való felgyógyuláshoz is hozzájárulnak.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!