Te is daganatnak hitted, pedig másról van szó – Itt vannak a furcsa mellfájdalom mögött rejlő okok

A mellfájdalom sokak számára egyet jelent az emlődaganattal, pedig a rák a legritkább esetben jár fájdalommal. Nézzük, mi lehet az oka annak, ha kellemetlen érzést tapasztalsz a melledben!

1. PMS

A leggyakoribb oka a mellfájdalomnak a premenstruációs tünetegyüttes vagy szindróma. A nők a vérzést megelőzően kellemetlen tünetekkel szembesülnek, hiszen ilyenkor a hormonok működése egészen megváltozik. A mellben jelentkező fájdalmat ciklikus fájdalomnak is nevezik, értelemszerűen azért, mert a menstruációs ciklushoz kapcsolódik. Jó hír, hogy a menzesz végével újra komfortosan érezhetjük magunkat.

2. Túl erős edzés

Egy kemény edzés után gyakran tapasztalhatjuk, hogy valami nincs rendben a mellünkkel. A fekvőtámaszok, a súlyemelések, vagy bármilyen más gyakorlatok, amik megterhelik a felsőtestet, előidézhetik a nem kívánt fájdalmat. Fontos azonban tudni, hogy ebben az esetben nem a mell érintett, hanem az alatta lévő izom.

3. Nehéz tárgyak emelgetése

Ha egész nap bútorokat tologattunk egy költözés miatt, vagy cipekedtünk, ne csodálkozzunk, ha fájdalom nyilall a mellünkbe. Ez ugyanis ugyanúgy megterheli a mellizmokat, mint az edzés. Ha valaki tudja, hogy könnyebben meghúzhatja magát, annak érdemes odafigyelnie arra, mit emelhet és mit nem – nem érdemes kockáztatni.

Fotó: vitamindcouncil.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!