Segít megoldani a nyári alvásproblémáidat ez a csodás gyümölcs, aminek most van a szezonja Magyarországon

A minőségi alváshoz vetik be ezt a szezonális gyümölcsöt, nem is akárhogyan. A kutatások szerint is hatásos.
Sokrétűen felhasználható gyümölcsről van szó, aminek antioxidáns hatása van
A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse a meggy, amely savanykás ízével, mélybordó színével és sokoldalú felhasználhatóságával méltán vált a magyar konyha egyik alapkövévé. Legyen szó meggylevesről, meggyes pitéről, lekvárról vagy akár pálinkáról, a meggy minden formájában népszerű.
A meggy (Prunus cerasus) a rózsafélék családjába tartozó csonthéjas gyümölcs, amely valószínűleg a cseresznye (Prunus avium) és a csepleszmeggy (Prunus fruticosa) spontán hibridjeként jött létre. Vadon nem ismert, de elvadult példányai előfordulnak. A meggyet már az ókorban is ismerték: a Földközi-tenger vidékén, Perzsiában és Kis-Ázsiában is termesztették. Európába valószínűleg a rómaiak közvetítésével jutott el, és azóta is fontos szerepet tölt be a kontinens gyümölcstermesztésében.
Magyarországon különösen nagy hagyománya van a meggytermesztésnek. A magyar nyelvben a „meggy” szó finnugor eredetű, ami arra utal, hogy már a honfoglalás előtt is ismerték. A meggy szezonja Magyarországon május végétől július végéig tart, a fajtától és az időjárási viszonyoktól függően.
Arra viszont kevesen gondolnak, hogy mennyire egészséges gyümölcsről is van szó. Hogyan kell fogyasztanod, hogy segítsen a nyári elalvásban, azt a galériánkban megmutatjuk!

































