Egészség

Megvan a madárinfluenza első halálos áldozata: belehalt a fertőzésbe egy mexikói férfi

A több alapbetegségben szenvedő, 59 éves férfi Mexikóvárosban került kórházba. Április 24-én halt meg, miután láz, légszomj, hasmenés, hányinger, továbbá általános rossz közérzet alakult ki nála – derült ki a WHO közleményéből.

Több alapbetegsége is volt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megerősítette a madárinfluenza H5N2 néven ismert törzsének első halálos kimenetelű emberi fertőzését Mexikóban - írja az MTI.

Világszerte ez az első, laboratóriumban megerősített eset, amelyben a H5N2-es madárinfluenzával fertőződött meg ember.

A WHO szerint egyúttal ez az első ismert H5N2-es madárinfluenzavírus-fertőzés Mexikóban. „Bár a vírusnak való kitettség forrása ebben az esetben jelenleg ismeretlen, az H5N2 vírusokat már kimutatták baromfikban Mexikóban” – közölte a szervezet.

Márciusban a madárinfluenza-fertőzést fedeztek fel egy kis szárnyasfarmon a mexikói Michoacán államban, amely azzal a tagállammal határos, ahol a fertőzött személy élt.

Az áldozat tudomása szerint nem érintkezett baromfival vagy más állattal, de több alapbetegségben szenvedett, és a rokonok arról számoltak be, hogy már három héttel az akut tünetek megjelenése előtt ágynak esett – tájékoztatott a WHO. Az egészségügyi szervezet szerint jelenleg alacsony a kockázata a vírusfertőzésnek a lakosságra.

A The Guardian szerint egy új immunterápiás gyógykészítmény reformálhatja meg a rákkezeléseket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...