Egészség

A fertőzöttek 90 százaléka belehal az új vírusba, amit egy kínai laboratóriumban fejlesztettek ki

A laboratóriumi tesztek kimutatták: a kórokozó súlyos fekélyeket okoz a szemben.

Bejut a sejtekbe, majd megfertőzi azokat

Kínai kutatók nemrég genetikai módosítást végeztek egy olyan víruson, ami az ebola fertőzését utánozza - írja az Interesting Engineering cikke alapján a hvg.hu. A laboratóriumi tesztek megerősítették: a szóban forgó kórokozó súlyos fekélyeket okoz a szemben. A vírus végül egy egész csapat hörcsög halálát eredményezte. A tudósok most abban bíznak, hogy vizsgálatuk segítségével alaposabban fel lehet majd térképezni az ebola által okozott szembetegségeket.

Tanulmányukban a kutatók megállapítják: hólyagos szájgyulladást okozó vírus (VSV) az Ebola vírus glikoprotein nevű fehérjéét hordozta. Voltaképpen ez könnyíti meg, hogy a vírus bejusson a sejtekbe, majd megfertőzze azokat.

A genetikailag módosított vírust öt, legfeljebb háromhetes nőstény és öt hím hörcsögön tesztelték. Három nap leforgása alatt az összes egyed elpusztult, a teljes kísérlet alatt pedig 90 százalékos volt a halálozási arány.
Kattints a további képekért!

A GSK nevű gyógyszeripari cég Jemperli nevű új készítménye sokat ígérő eredményeket produkált egy második fázisú vizsgálat során: úgy tűnik, a gyógyszer 100 százalékos hatékonysággal képes gyógyítani a bélrák egyik fajtáját.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...