Egészség

A lenmag jótékony egészségügyi hatásai

Amilyen apró, olyan egészséges.

A lenmagról

A lenmag a legősibb természetes gyógymódok közé tartozik, már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Az egyiptomi sírkamrákban a halottak mellé raktak belőle, valószínűleg útravalónak szánták a túlvilági utazáshoz. Kr. e. 500 körül Hippokratész is említi, mint a testi fájdalmak, a hurut és a hasmenés ellenszerét. Népszerűsége máig töretlen, a len tojás alakú, lapos, fényes barna színű magjait előszeretettel fogyasztják az egészséges életmód hívei. Eláruljuk, pontosan milyen jótékony hatásai vannak!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.