Így üzen a lelkünk, ha a testünk bajban van - Ezekre a jelekre figyelj

A szakértő elárulja, hogy a holisztikus diéta, hogy tud segíteni a lelki bajoknál.

Új év, új én?

Pinviczky Dóri, holisztikus dietetikus nemcsak a táplálkozással és kiegyensúlyozott étrend összeállításával foglalkozik, hanem az ember egészét kezeli, vagyis a test-lélek-szellem egységével foglalkozik. A szakértő hisz abban, hogy a betegség nem az ellenségünk, éppen ellenkezőleg: lelkünk üzenete a testünkön keresztül, tehát egy jelzés, hogy változtassunk valamin! Segít megkeresni a látható tünetek mögötti láthatatlan okokat, és megszüntetni azokat. Így maga a tünet, a betegség feleslegessé válik, megszűnik. Az interjúban tanácsokat ad a megfelelő életmódra, az újév kezdetére is, és elárulja különleges kezelésének módját.

Az újévet rögtön diétával kezdjük?

Általános szabály az egész életben, hogy a mennyiség mindig a minőség rovására megy. Tehát azt tanácsolom, hogy együnk minőségi módon, így a mennyiséget ki tudjuk zárni. A minőségi étkezést nem csak az alapanyagokra értem, hanem a hálára, amit adunk előtte, és, hogy milyen érzelmekkel, gondolatokkal tápláljuk magunkat evés közben. Úgy gondolom, hogy érdemes az évet rögtön diétával kezdeni, mert ez valóban új energiákkal és lendülettel tölt fel minket - de nem a szó köznapi értelmében: a jó diéta az, amit az ember be tud tartani. Tehát váltsunk olyan életmódra - akár szakértők segítségével - mely a legközelebb áll hozzánk, és az egészségünket, jólétünket szolgálja hosszú távon.

Mit gondolsz, miért alakulnak ki a betegségek?

A betegség egy ajándék. Egy levél a saját tudatalattinktól/lelkünktől. Furcsa ajándékként tekinteni a kínzó tünetekre, de logikus, ha megértjük: a lelkünk üzen nekünk a testi tünetekkel, hogy változtassunk valamin; sőt mi több, azt is megmutatja, hol van az elakadás. Az én munkám abból áll, hogy segítem értelmezni ezt az üzenetet, és mindig az adott egyénhez legközelebb álló, számára legkevésbé megterhelő személyre szabott terápiát állítok össze. Sikereim nagy részét ennek köszönhetem - melyek valójában nem is az én sikereim, hanem a természet legyőzhetetlen erejének, és magának a kliensnek a sikere, hiszen végtére ő az, aki megteszi azokat a bizonyos lépéseket az egészség felé vezető úton. Én csak ott vagyok, fogom a kezét, és figyelek rá.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: A dorim.hu engedélyével

Oldalak

Szólj hozzá Te is!