Bele is halhat a kutyád, ha megeszi ezeket a növényeket

A felelős kutyatartás még mindig sok vitát tud generálni, és vannak dolgok, amikre tényleg nagyon figyelniük kell a gazdiknak.

Ezek a növények meg is mérgezhetik a kutyánkat

Igen, a kutyát akár le is lehet szoktatni a kuncsorgásról, de néha a gazdik is be tudnak dőlni azoknak a könyörgő, szép kutyaszemeknek. Ha vendégünk van, akkor sem árt figyelni, hogy éppen mit ad a kedvencünknek, főleg akkor, ha abszolút nem ért a kutyákhoz.

Mert így van, a kutya valóban képes bármit megenni, mivel nem tudja eldönteni, hogy az esetleg számára rossz. Ilyen ugyebár a csokoládé is. Ahogy az emberek, a kutyusok is más-más anyagcserével vannak megáldva, és bár lehet a miénknek pont nem lesz semmi baja a csokitól, de nem éri meg kockáztatni.

Ahogyan Az én kutyám oldala is megemlíti, a csokoládé fő összetevője, a kakaó, nagy mennyiségben tartalmaz metilxantin alkaloidokat, közéjük tartozik a koffein és a teobromin is. Utóbbiból található benne a legjelentősebb adag, melyből már egészen kis mennyiség is halálos lehet a kutya számára.

De akadnak olyan virágok, növények, amikhez nem szabad közel engedni a kutyust. A galériánkban megmutatjuk, hogy melyek ezek.

Itt a Valentin-nap, szóval biztosan sokan vettek virágot a kedvesüknek. A liliom gyönyörű, de mérgező a kutyák számára, emésztőrendszeri problémákat, hányást, hasmenés, hasfájást okoz – hívja fel a figyelmet kutyabarathelyek.hu.
Kattints a további képekért!

Egy méretes, hófehér szőrgombóc megolvasztja a szíveket világszerte: különleges szokással várja haza mindig a gazdiját. Egy nap azonban az állat büszke tulajdonosa korábban érkezett.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.