Egészség

Európa bekeményít: az oltatlanoknak már a pénztárcájuk bánja, ha elutasítják a vakcinát

Olaszországban a kormány például kijelentette, hogy a vakcináció mostantól a munkavégzés feltétele.

Harapófogóba kényszerítik az oltatlanokat?

Európa több országában is egyre radikálisabban, egyre keményebb eszközökkel szankcionálják az oltáselleneseket - írta összefoglalójában az Index. A lap kiemeli, hogy Olaszországban például a munkavégzés feltételéül szabták a vakcinációt. Aki ennek ellenére sem mutat fel védettségi igazolványt a munkahelyén, azt ugyan nem bocsátják el állásából, de fizetés nélküli szabadságra küldik. A végkifejlet tehát nagyjából ugyanaz: az oltatlan személynek a pénztárcája, az egzisztenciája sínyli meg, ha továbbra is elutasítja a vakcinát. Az október 15-től december 31-ig érvényes rendelet alól csak azok számítanak kivételnek, akik orvosi igazolással képesek alátámasztani, hogy egészségi állapotuk miatt nem részesülhetnek koronavírus elleni védőoltásban.

Hasonló a helyzet Németországban is, ahol egy november elsejétől hatályba lépő rendelkezés értelmében szintén csak azok kerülhetik el a szankciókat, akik orvosi igazolással bizonyítják, hogy nem vehetik fel az oltást. Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter megszüntette azt a gyakorlatot, melynek értelmében állami juttatást kapnak azok a munkavállalók, akik koronavírus-fertőzés gyanúja miatt kényszerülnek karanténba.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...