Újabb aggasztó jel mutatja: tényleg bedurvult itthon a negyedik hullám

Dinamikus ütemben növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja Magyarországon.

Azt kérik a budapestiektől, hogy vegyék fel újra a maszkot

A koronavírus-járvány negyedik hulláma lassan, de biztosan egyre intenzívebbé válik. Az elmúlt időszakban szinte ugrásszerűen növekedett az új megbetegedések száma, de a kórházi ápolásra szorulók aránya szintúgy emelkedett. Karácsony Gergely ma délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: jóllehet kötelezővé nem tudják tenni, erősen ajánlják a tömegközlekedési eszközöket rendszeresen használó budapesti polgároknak, hogy viseljenek védőmaszkot.

"Arra kérjük a budapestieket, hogy továbbra is használják a tömegközlekedést, de viseljenek maszkot" - fogalmazott Karácsony, aki arra is kitért, az ajánlást "jó szívvel és hangosan" szeretnék megtenni. A főpolgármester hozzáfűzte: mindemellett arra kérik a kormányt, hogy zárt térben az európai gyakorlathoz hasonlóan tegyék kötelezővé a maszkviselést.

Ma délután mi is megírtuk, hogy az augusztus vége óta ismét hetente ülésező Fővárosi Operatív Törzs mai megbeszélésén dönt arról, hogy a fővárosi önkormányzat által fenntartott bentlakásos intézményekben, jellemzően idősotthonokban ismét bevezetik-e a látogatási tilalmat, továbbá újfent korlátozzák-e a kijárást.

Sajnos egyre több jel mutat arra, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma nemcsak Budapesten, de országszerte egyre több megbetegedéshez vezet, egyértelműen annak felszállóágában vagyunk.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2