Újabb határt lépett át a fertőzöttek száma hazánkban - nem kizárt, hogy szigorítások jönnek

Az elmúlt időszakban jelentős mértékben felgyorsult idehaza a járvány terjedése.

Ismét nagyot nőtt a fertőzöttek száma

Összesen 2361 új fertőzöttet igazoltak a tegnapi napon, ezzel együtt a járvány kezdete óta összesen 841 277 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 20 többségében idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 30 468 főre növekedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 793 288 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 17 521 főre emelkedett. Jelenleg 1 105 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 155-en vannak lélegeztetőgépen - olvashatjuk a kormányzati portál aktuális tájékoztatójában.

Hozzáteszik: A beoltottak száma 5 932 239 fő, közülük 5 710 977 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 56 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A friss adatok is egyértelműen tükrözik, hogy a koronavírus-járvány jelenleg felszállóágban van Magyarországon. Az utóbbi időben nemcsak a szakemberek, de a Magyar Orvosi Kamara is felelősségteljesebb magatartásra intette a magyar polgárokat, szorgalmazva többek között a védőmaszk viseléséhez való visszatérést. Egyes vélemények szerint áprilisig is elhúzódhat a negyedik járványhullám - melyet már egyértelműen a delta variáns dominál -, így aztán egy ideig sajnos még nem lélegezhetünk fel. Lehet, hogy a közeljövőben szigorításokat kezdeményez a magyar kormány?

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak