Így védekezhetünk a negyedik hullám ellen - íme az orvosi kamara négy pontja

Újabb fontos közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara - céljük a figyelemfelhívás és a koronavírus-járvány negyedik hulláma elleni védekezéssel kapcsolatos tájékoztatás.

Újra száz fölé emelkedett a lélegeztetettek száma

Mióta 2020 tavaszán itthon is kezdetét vette a koronavírus-járvány, a Magyar Orvosi Kamara több ízben adott már ki figyelemfelhívó-tájékoztató jellegű felhívásokat, közleményeket, melyekben nemcsak a járványhelyzet veszélyeiről informálták a polgárokat, hanem a védekezéssel kapcsolatos tudnivalókat is ismertették. Mivel a negyedik járványhullámban most először emelkedett 100 fölé a mesterséges lélegeztetésre szoruló páciensek száma a hazai kórházakban, ezért az orvosi kamara újabb közleményt adott ki, melyben kiemelik: csak együttes erővel lehetünk úrrá a válságos helyzeten, közös erőfeszítéssel lendülhetünk túl az újabb járványhullámon.

"Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti" - írják felhívásukban, melyben egyúttal arra is kitérnek, melyek a járvány elleni védekezés legcélszerűbb módjai az őszi-téli hónapokban.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak