Tényleg fülzúgást okoznak az mRNS-vakcinák?

Gregory Poland vakcinaszakértő saját magán tapasztalta a szokatlan jelenséget, miután hozzájutott a koronavírus elleni oltás második dózisához.

Először azt hitte, kutyasípot hall

Nem sok kellett hozzá, hogy Gregory Poland oltásszakértő letérjen az útról autójával, amikor a koronavírus elleni vakcina második dózisának felvétele után épp hazafelé utazott. A kutató kellemetlenül hangos "sípolásra" lett figyelmes, és bár először arra gyanakodott, hogy kutyasíp "ütötte meg a fülét", a 66 éves Polandnek végül rá kellett jönnie, hogy felderítetlen eredetű fülzúgás kínozta. A szakember tünetei azóta sem múltak el, így hát joggal vetődhet fel a kérdés, vajon fülzúgást okozhat-e a Covid elleni védőoltás - pontosabban az mRNS-alapú vakcinák, Poland ugyanis ilyet adatott be magának.

Az NBC News cikke kiemeli, hogy Poland meglepő históriáját valószínűleg nem övezte volna nemzetközi figyelem, ha nem egy elismert, avatott oltásszakértőről van szó, aki testközelből tapasztalta a nyugtalanító mellékhatást. A férfi tevékenységének homlokterében hosszú évtizedek óta a vakcinatanulmányozás- és fejlesztés áll, jelenleg is tanácsadóként foglalkoztatják a Johnson & Johnson és a Moderna gyógyszeripari cégeknél, melyek, mint köztudott, Covid elleni vakcinákat is gyártottak.

Fotó: 123rf

Lapozz a további részletekért!

Oldalak