Koronavírus: újabb lélektani határt lépett át a halálozások száma Magyarországon

Az utóbbi időben ugyan számos jel arra mutatott, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma lecsengőben van Magyarországon, az új fertőzöttek száma még mindig növekszik, a halálozás tekintetében pedig újabb szomorú fordulóponthoz jutottunk.

Összeérnek a járványhullámok

A koronavírus-járvány negyedik hulláma 2021 őszén tört Magyarországra. A Covid-19 újbóli berobbanása ismét komoly terhet rótt a hazai egészségügyi ellátórendszerre, a fertőzésszám még az őszi hónapokban meredek emelkedésnek indult, és a halálozások száma is növekedni kezdett. 2022 elején számos jel mutat arra, hogy a negyedik járványhullám végfázisánál járunk, túl sok okunk azonban nincs az optimizmusra, ugyanis máris a nyakunkon az újabb, immáron ötödik hullám, melyet a szakemberek előrejelzései szerint már az omikron variáns fog dominálni.

Arról egyelőre nincs megállapodott szakértői vélemény, hogy 2022-ben véget érhet-e a világjárvány, vagy legalábbis megszűnnek-e az egymás után érkező hullámok. Annyi viszont bizonyosnak tűnik, hogy az esztendő első felében még komoly problémát okoz nekünk a Covid-19, mely lassan két éve keseríti meg az életünket. Egyelőre a teljes szabadság, a korlátozások nélküli élet is csupán ábránd maradhat számunkra, ráadásul a friss statisztikákból az is kitűnik, hogy a halálozások tekintetében újabb sajnálatos fordulóponthoz érkezett Magyarország.

Fotó: 123rf

Lapozz a további részletekért!

Oldalak