Egészség

Figyelmeztet a virológus: ezekre a vakcinákra senki ne kérjen Janssent harmadiknak

Janssen harmadik oltásként? Vigyázat, nem mindenkinek javasolt.

Ne keverjük a Janssent Sztputnyikkal vagy AstraZenecával

Senki ne kérjen Janssen vakcinát harmadik oltásnak, ha korábban Szputnyikot vagy AstraZenecát kapott – mondta el Jakab Ferenc virológus az RTL Klub csütörtök esti híradójának a vektorvakcinákkal és azok esetleges keverésével foglalkozó riportjában, írja a Portfolio.

Idézték Kásler Miklós emberi erőforrások minisztert, aki a héten tartott bizottsági meghallgatásán azt mondta, hogy senkinek ne legyen kétsége, Európában is el fogják fogadni az orosz Szputnyik vakcinát, konkrétumot azonban nem tudott ígérni a több százezer érintett magyarnak. Nem véletlen, hogy sok érintett, aki az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott orosz vakcinát vette fel első két oltásnak, Janssen-vakcinát szeretne harmadik oltásként, mivel azt elfogadják a nyugati államok beutazáskor. Ezt mindenhol elismerik és mivel egydózisú, azonnal jár érte az európai oltási igazolvány.

Azok után került a figyelem középpontjába a napokban ismét a Szputnyik-Janssen oltáskeverés, hogy Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerda reggel elárulta: hasonlóan Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a két orosz vakcina után a szintén vektorvakcina technológiával előállított Janssen típusú védőoltást vette fel, annak ellenére, hogy a Nemzeti Népegészségi Központ korábban kiadott ajánlása ezt az oltáskombinációt még nem javasolta.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.