A kimchi egy tradicionális koreai erjesztett étel, amit általában olyan zöldségekkel készítenek, mint például a káposzta, a retek vagy épp a hagyma, majd az egészet pirospaprikával, fokhagymával és gyömbérrel ízesítik. Ez a fermentált étel gazdag olyan probiotikumokban, mint például a tejsavbaktériumok, de tele van hasznos enzimekkel is, amelyek segíthetik a bélflóra egyensúlyának fenntartását és az emésztés javítását. A kimchi antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, amelyek támogatják az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, és hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri egészség fenntartásához. Emellett számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres kimchi fogyasztás összességében elősegítheti az egészséges vérnyomás és koleszterinszint fenntartását is.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
A kimchi egy tradicionális koreai erjesztett étel, amit általában olyan zöldségekkel készítenek, mint például a káposzta, a retek vagy épp a hagyma, majd az egészet pirospaprikával, fokhagymával és gyömbérrel ízesítik. Ez a fermentált étel gazdag olyan probiotikumokban, mint például a tejsavbaktériumok, de tele van hasznos enzimekkel is, amelyek segíthetik a bélflóra egyensúlyának fenntartását és az emésztés javítását. A kimchi antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, amelyek támogatják az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, és hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri egészség fenntartásához. Emellett számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres kimchi fogyasztás összességében elősegítheti az egészséges vérnyomás és koleszterinszint fenntartását is.